Debrecenből New Yorkon át Osloig

Nagy Gábor
2018. 11. 26.
Megosztás


Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Debreceni karán végeztem zongoraművész-tanár szakon. A mesteri diploma megszerzése után Budapesten felvételt nyertem a Zeneakadémia korrepetitor szakara.


Zenei tanulmányaimat nagyon korán kezdtem zongorázni, majd hegedülni tanultam 6 éves koromtól. Végül a zongora mellett döntöttem. Több zongora , kamara versenyen indultam és értem el helyezéseket, de végül az énekes irodalom fele terelődött az utam. Mesterkurzusokon vettem részt, többek közt  a new-york-i Mannes Collegeban tanultam és az a megtiszteltetés ért, hogy a londoni Liszt Társaság záró koncertjén együtt játszhattam Leslie Howard vilgáhírű zongoraművésszel, Gloucestershireben.

 Az egyetem elvégzése után felkértek, hogy maradjak az ének tanszakon zongorakísérő-korrepetitornak. Kiváló énekeseket kísértem és készítettem fel diploma hangversenyükre, akik jelenleg a budapesti Operaház szólistái.

 A tanítás mellett rendszeresen turnéztam Németországban és operaénekes feleségemet is számos külföldi koncertjen kísértem.

 

2014-ben elnyertem az osloi Operaház korrepetitori ösztöndíj pályázatát. Azóta is itt dolgozom, mint vezénylő korrepetitor és karmester asszisztens.


Nagy Gábor
Oslo, 2018.November
Debrecenből New Yorkon át Osloig - Borítókép