A hobbi műhely kincsei

Antalóczy Zoltán
2016. 09. 28.
Megosztás


Antalóczy Zoltán vagyok, Budapesten születtem. Anyai részről badacsonyi, apai részről tokaji gyökerekkel. Kilenc éve költöztem Osloba. Eredetileg földmérő mérnök vagyok, négy éve azonban kereskedelemben dolgozom, eredeti szakmámhoz kötődően.


   Egy időben igen aktívan részt vettem az osloi magyar események szervezésében. A MIN alapító (Alíz) szülési szabadsága alatt másfél évig láttam el a sörözéses-beszélgetős estek szervezői teendőit. Beindítottuk a sokáig aktív teremfoci találkozókat, illetve az MBK vezetőségében is dolgoztam, főként moziestek szervezésével és lebonyolításával. Valószínűleg az itteni – európai átlaghoz képest sok szabadidő miatt – mint közülünk oly sokan – így én is különféle hobbikban használom fel a felesleges energiáimat. Írok verset, jegyzetet és regényt. Mindezek mellett 2012-ben amatőr színjátszó kört is alapítottam három társammal együtt. Az alapító „társulat” együtt sajnos sosem lépett színpadra, azonban ebből a csapatból ketten részt vettünk a sokak által ismert Okuláré projektben, két évad erejéig.
   2012 sok történést hozó évnek bizonyult. Akkor ismertem meg egy szintén itt élő magyar festőművésznőt. (Eddig ugyan nem említettem, de rajzolni is szeretek.) A művésznő rajzaimat látva azt kérdezte: „Festesz is?” Nemleges válaszomra azt kérdezte: „Miért nem?” Ettől a találkozástól, inspirációtól fellelkesülve elindultam és vásároltam ecsetet, vásznat, állványt valamint egyéb kellékeket és nekiálltam festeni. Teljesen autodidakta módon, képzettség nélkül, szerelemből alkotok. A festőművésznő a távolból azóta is kíséri tevékenységem, és építően kritizál, ami rengeteget segít naiv-festői munkámban. Ebben a művészeti ágban bizonyultam eddig a legsikeresebbnek, ugyanis megrendelésre is készítettem már néhány festményt. Remélhetőleg a képeimet hamarosan sikerül egy kiállítás keretein belül az érdeklődőkkel megosztanom. Ezen dolgozom mostanában. A hosszabb távú projektem a már említett regény, melyet magyar nyelven szeretnék megjelentetni saját költségből, várhatóan egy-két éven belül.
   Köszönöm a bemutatkozási lehetőséget Melindának és gratulálok neki a remek kezdeményezéshez!
Legyünk minél többen itt, inspiráljuk egymást ebben az online, interaktív alkotótáborban!

Ízelítőül néhány kép a hobbi műhelyemből...

Antalóczy Zoltán

Oslo, 2016. szeptember
In love with the piano (akril 50x60 cm)
A cold evening in Eidsvåg (akril 90x60)
Green forest (akril 50x50 cm)
Akt
A hobbi műhely kincsei - Borítókép