Nem e világi...

Szakács Dániel
2018. 03. 25.
Megosztás


2013-ban költöztem ki Norvégiába. Tanulmányaimat Dániában fejeztem be az Aalborgi egyetem építész karán.


Mindig is vonzott észak, a hideg, a dizájn-kultúra és szerettem volna megtapasztalni egy ilyen jóléti államban miféle szociálpolitikai alapokra helyezik a társadalmat, és milyen különbözőség az amit feltétlenül át érdemes és át is kell venni tőlük. Altába egy barátom meghívására érkeztem 2014-ben. Azóta élek itt a sarkkörön túl.

A témák amiket szeretek fotózni, bemutatják a számomra is meglepően gazdag, színes és sokszor nem e világi légkört ami itt uralkodik. Igyekszem fókuszba helyezni egy alternatív, egy közelibb, egy „igazibb” képet, ami túlmutat az északi fényen és a fjordokon. Tanulmányképeket készítettem például a véletlen kettősségekről amik mind az épített, mind a természetes környezetben ott fordultak elő ahol nálam volt a gépem. Ezek a kettősségek akár szimbolizálhatják is a magyarként külföldre kerülést az önkénytelen elkülönbözést.

E képeket nem tekintem művészetnek, csupán egy látásmód átadásáról van szó, a sivárnak és sötétnek titulált észak bemutatásáról egy másik szemszögből.
Ikrek 5
Ikrek 4
Ikrek 3
Ikrek 2
Ikrek 1
Nem e világi... - Borítókép