Osloi Okuláré - október 10-én (hétfőn), a Café Mestizoban 19 órától

2016. 10. 05.
Megosztás


Harmadik évadát nyithatja meg októberben az országhatárokon átívelő drámaíró verseny, felolvasó színházi sorozat, kortárs happening, vagy egyszóval az Okuláré Projekt. Az osloi magyarok amatőr előadói ismét szeretettel várják az érdeklődőket. A mostani forduló sem tér el az előbbiektől. Három író, egy téma, tizenhat helyszín, ugyanazon a napon, ugyanabban az időben szembetalálkozik egymással. A közönség lelkesen és szabadon megszavazza melyik volt a hónapban a legjobb alkotás. A közönségszavazás után az elmaradhatatlan skype körkapcsolással vélhetően karmikus kapcsolatot is létrehozunk.


Íróink ezúttal:
PÁLFFY ZSÓFI, az előző kör nyertese.
A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzett drámaíró szakon, több művét bemutatták már szülővárosában felolvasó színházi kereteken belül. Veszprémben a Mag Műhelynek írt drámája, az Égszínkék járta az országot a tavalyi évben.

KUCSOV BORISZ,
aki a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház fenegyereke, színművész és író. A 2015-ös Bánsági Szamuráj című darabját Topolyán (Vajdaság) mutatták be legutóbb nagy sikerrel, ami a tavalyi POSZT-on is elismerésben részesült.

VARGA TAMÁS,
az Újvidéki Egyetemen végzett színművész, rendkívül tapasztalt színházi figura, játszott többek között a Szabadkai Népszínház társulatában, a Zentai Magyar Kamaraszínházban. Ezúttal a drámaírás berkein belül is megmutatja magát.

Helyszínek, akik részt vesznek az Okuláré Projektben és felolvassák a szövegeket:
Hódmezővásárhely, Szeged, Debrecen, Berlin, Calgary, Kaposvár, Győr, Brno, Paks, Dunaújváros, Isaszeg, Oslo, Mezőkövesd, Miskolc, Nyitra, Marosvásárhely.

Az Osloi Okuláré helyszíne:
Café Mestizo
Pilestredet Park 5, 0176 Oslo

Kezdés: 19 órától
Belépés ingyenes.

Az Okuláré Projektról bővebben itt található információ:
http://amargant.wix.com/amargant#!okulareprojekt/ckiy