Boldogaszony Zarándokvonat

2017. 03. 10.
Megosztás


Még van hely a Panoráma Világklubosok külön kocsijában érdeklődés OSLO megjelöléssel mail@vilagklub.com


2017. június 1-4.   (4 nap / 3 éjszaka)

Szállás:A kategória: panziók és szállodák, igény szerint 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákkal vagy apartmanokkal. 
B kategória: falusi turizmus és vendégházak, igény szerint 2-3-4 ágyas szobák, fürdőszoba használattal vagy fürdőszobával. 
C kategória: zarándokház, ifjúsági szállás vagy kollégium 4-5-6-8 ágyas szobákkal és közös tusolókkal.
Ellátás:félpanzió (reggeli és vacsora)
Utazás:különvonat, 1. vagy magasabb komfortfokozatú IC Plusz kocsik és 2. osztályú kocsik. Helyi közlekedés: Marosfőn és Csíkszentdomonkoson a vendéglátók várják a zarándokokat, a helyi szállításukat is ők szervezik, Gyergyószentmiklósról pedig helyi autóbuszokkal történik a közlekedés a szálláshelyek és a vasútállomás között. 
Indulás:
Budapest
Cegléd
Szolnok
Püspökladány
Nagyvárad
Lelkivezetők:Székely János püspök, 
Burbela Gergely verbita szerzetes, 
Felföldi László helynök-plébános és 
Tímár Asztrik ferences szerzetes.
Karnagy:Pálmai Árpád egyházzenész
Program:1. nap: (június 1. csütörtök): Zarándokok megáldása, majd indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás Székelyföldre, a Kárpátok ölelte Gyergyói- és Csíki-medencébe. Útközben a nagyobb állomásokon a zarándokok ünnepélyes fogadása és köszöntése. A késő esti órákban érkezünk meg vendéglátó településeinkre, Gyergyószentmiklósra, Marosfőre és Csíkszentdomonkosra. Zarándokok köszöntése a vasútállomásokon, majd a szálláshelyek elfoglalása és vacsora. 
  
2. nap: (június 2. péntek): Reggeli után indulunk a vasútállomásokra, ahonnan a Boldogasszony Zarándokvonattal folytatjuk utunkat először Madéfalvára. Innen a Kárpát-medence egyik legszebb, völgyhidakkal és alagutakkal tűzdelt vasúti útvonalán, festőien szép tájakon utazunk a Gyimes-völgyébeGYIMESBÜKK vasútállomás: ünnepélyes fogadás, majd az ezer éves határra vonulunk, ahol láthatjuk a 30. számú vasúti őrházat és az ún. Rákóczi vár romjait, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Gyimesek-völgyére. A Kontumáci kápolna, az 1782-ben épült és Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt kápolna a Gyimesek legrégebbi temploma. Szabadtéri oltár: „lelki nap” – rózsafüzér, keresztút a gyimesi csángókkal közösen, majd püspöki szentmise. Szabadprogram, majd visszautazunk a szálláshelyekre. 
  
3. nap: (június 3. szombat): CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI BÚCSÚ. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen évszázadok óta összegyűlnek pünkösd szombatján a székelyek és csángók, hogy teljesítsék őseik fogadalmát. Korai reggeli után kelünk útra, hogy a zarándokvonattal Hargita megye központjába érkezzünk meg, ahol a vasútállomáson ünnepélyesen köszöntik és megáldják zarándokainkat. CSÍKSZEREDA: közös keresztaljként, énekelve és imádkozva felvonulunk a Kegytemplomhoz – ahol a ferencesek sok évszázad óta őrzik a csodatevő Boldogasszony szobrát – majd a hegynyeregbe. Részt veszünk a több százezres zarándoksereget vonzó fogadalmi búcsún. Ünnepi szentmise. Délután szabadprogram. Egyénileg vagy közösen lemegyünk a vasútállomásra. Visszautazás a szálláshelyekre. 
  
4. nap: (június 4. vasárnap): Korai reggeli után GYERGYÓSZENTMIKLÓS főterén találkozunk. Pünkösdi szabadtéri szentmise. 2016-ben a Zarándokvonat utasaival közösen több ezren vettek részt ezen a zarándoklatot záró szentmisén. Várhatóan ebben az évben is több ezer résztvevő vesz majd részt az eseményen. Méltó befejezése lesz ez rendhagyó zarándoklatunknak. Elköszönés a székelyektől, hazaindulás. Hazautazás közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. 
A menetrend és ezáltal a program is változhat! A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják!